Rybářská.cz

Kolínka ve strouhance – osvědčená nástraha na ryby

Vařená kolínka ve strouhance jsou osvědčená nástraha na kaprovité ryby. Jde o levnou nástrahu, na kterou lze lovit ryby (i trofejní!) od jara až do podzimu.

Příprava
1. Kolínka nasypeme do vroucí vody a vaříme je do poloměkka. Záleží na druhu těstovin, ale zpravidla vaříme 5-10 minut.
2. Uvařená kolínka slijeme přes cedník, propláchneme ve studené vodě a necháme je okapat.
3. Okapaná kolínka nasypeme do talíře, mísy apod. vysypané strouhankou.
4. Důkladně promícháme a necháme vychladnout a oschnout.
5. Kolínka přesypeme do připavené krabičky nebo do igelitového sáčku.
6. Používáme jako nástrahu na háček, nebo i na zakrmení.

Tipy na vylepšení kolínek
1. Vodu (tím pádem i kolínka) můžeme obarvit potravinářskou barvou (červená, zelená, žlutá…).
2. Vodu můžeme ochutit cukrem, aby kolínka rybám lépe chutnala.
3. Místo strouhanky můžeme použít hrubou mouku, krupici, nastrouhaný perník nebo perníkové koření.

Exit mobile version