Pečení pstruzi recept.
Suroviny
4 pstruzi, 800 g brambor, 5 rajčat, 12 lžic rostlinného oleje, 6 lžic vinného octa, 1 lžička soli, hladká mouka, celý (střední) hlávkový salát, 1 svazek petrželky, celý citron, mletý pepř.
Postup
Nejprve oloupeme brambory a vaříme asi 20 minut. Než se brambory uvaří, postupně opláchneme a osušíme všechny pstruhy. Potřeme je muškátovým oříškem a solí, pak je obalíme v mouce. Ryby na pánvi upečeme. Umytý a očištěný salát roztrháme na malé kousky. Nakrájíme rajčata na půlky nebo čtvrtky. Uděláme zálivku: smícháme dohromady vinný ocet a rostlinný olej, do toho přidáme sůl a pepř. Do zálivky dáme rajčata, salát a všechno pečlivě promícháme. Pár snítek petrželky těsně před dopečením vložíme do výpeku. Zdobíme plátky citronu a petrželkou.
Dobrou chuť!