Vařená kolínka ve strouhance jsou osvědčená nástraha na kaprovité ryby. Jde o levnou nástrahu, na kterou lze lovit ryby (i trofejní!) od jara až do podzimu.
Příprava
1. Kolínka nasypeme do vroucí vody a vaříme je do poloměkka. Záleží na druhu těstovin, ale zpravidla vaříme 5-10 minut.
2. Uvařená kolínka slijeme přes cedník, propláchneme ve studené vodě a necháme je okapat.
3. Okapaná kolínka nasypeme do talíře, mísy apod. vysypané strouhankou.
4. Důkladně promícháme a necháme vychladnout a oschnout.
5. Kolínka přesypeme do připavené krabičky nebo do igelitového sáčku.
6. Používáme jako nástrahu na háček, nebo i na zakrmení.
Tipy na vylepšení kolínek
1. Vodu (tím pádem i kolínka) můžeme obarvit potravinářskou barvou (červená, zelená, žlutá…).
2. Vodu můžeme ochutit cukrem, aby kolínka rybám lépe chutnala.
3. Místo strouhanky můžeme použít hrubou mouku, krupici, nastrouhaný perník nebo perníkové koření.